top of page
pexels-bayu-jefri-1387037.jpg

Team Workshop waarden

pexels-rachel-claire-4846093.jpg

WAT IS HET?

Workshop van een halve dag om leden van teams veilig en spelenderwijs elkaar beter te leren kennen, om de samenwerking te intensifiëren. Door gebruik te maken van het waardensysteem van Schwartz, leren deelnemers zich kwetsbaarder op te stellen.

VOOR WIE?

  • Teams die naar een volgend niveau willen evolueren, of die in het slop zijn geraakt, waar de samenwerking wordt bemoeilijkt door onderlinge twisten, onderlinge competitiviteit of gebrek aan vertrouwen.

  • Nieuwgevormde teams die een vliegende start willen nemen. Door ze mekaars waarden te leren kennen, weten ze sneller van elkaar wat ze belangrijk vinden, zodat ze hier ook rekening mee kunnen houden in de onderlinge samenwerking.

RESULTAAT

  • Een gezamenlijke woordenschat om echt met elkaar te kunnen communiceren

  • Verbeterde samenwerking, de ongemakkelijke discussies zijn aan bod gekomen en uitgepraat

  • Verhoogde productiviteit, een context van vertrouwen en verhoogde psychologische veiligheid leidt tot meer durf en een sterker creatief vermogen.

HOE?

Via het verkennen van elkaars waarden brengen we teamleden dichter bij elkaar. De wetenschappelijk onderbouwde waarden-oriëntatie vragenlijst van Schwartz zet de deelnemers op het goede spoor. Door in verschillende duo’s en kleine groepjes te werken, krijgt elke deelnemer de kans op een veilige manier de anderen te leren kennen. Door het zich kwetsbaar naar elkaar leren op te stellen, groeit er vertrouwen en kan de samenwerking intenser worden. Dit vertrouwen verhoogt bovendien het creatief vermogen van het team, wat uiteindelijk resulteert in het verbeteren van de productiviteit.

bottom of page